Säcklyft för olika slags säckmaterial

De allra flesta säckmaterial är ganska täta och kan hanteras med vakuumlyft, exempelvis är lyft av plastsäckar och papperssäckar av olika slag mycket vanligt.

Inom livsmedelsindustrin och plastindustrin är säckhantering en mycket vanlig del av tillverkningsprocessen. Vi har sugfötter som konstruerats för att lyfta alla typer av säck, ibland får en gummikjol hjälpa till att skapa rätt miljö för sugfoten så att ett säkert lyft kan uppnås. Manuella säcklyft är potentiellt skadliga på grund av kombinationen av tungt och otympligt gods och dessutom omfattar lyftet ofta rotation av kroppen i samband med lyftet. TAWI VacuMyggan säcklyftare används därför gärna för att undvika denna typ av manuell hantering i verksamheten.

Med VacuMyggan modell VM160 lyfter man säcken, placerar och tömmer innehållet enkelt och utan nämnvärd manuell kraft. Modellen är vanlig vid säckhantering eftersom säckar håller vissa standardmått och vikter som fungerar utmärkt att lyfta med denna vakuumlyft. Samtliga modeller av VacuMyggan kan levereras i rostfritt utförande, något som är ett krav i många av dagens tillverkningsprocesser inom t.ex. livsmedels- och läkemedelstillverkning.

Hittar du inte din lösning? Kontakta oss!
Skicka